Aanvullend onderzoek

Samen op zoek naar de echte oorzaak van je klacht

Een persoonlijke en aandachtige zoektocht…

Laboratorium onderzoeken


Ter ondersteuning van een diagnose of voor preventieve doeleinden kan het handig om te kiezen voor aanvullend laboratoriumonderzoek. Ik werk samen met diverse betrouwbare en gerenommeerde laboratoria in Nederland en Duitsland.

U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Ontlastingsonderzoek bij darmklachten (o.a. darmflora, ontstekingen, gisten/schimmels als candida en parasieten).
  • Onderzoek naar voedingsintoleranties (IgG, IgG4) in bloed.
  • Onderzoek naar voedingstekorten (vitaminen en/of mineralen) in bloed.
  • Onderzoek in speeksel naar verstoring in de balans van cortisol en/of vrouwelijke/mannelijke hormonen.
  • Levens bloedanalyse.
  • Een genenpaspoort van IGene.

Dit zal meestal niet een eerste keus wanneer u bij mij komt. Deze kosten zullen altijd apart in rekening worden gebracht en worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Bloedonderzoek


Soms kan het handig zijn om bloedonderzoek te laten doen om inzicht te krijgen waarom je klachten hebt. Er wordt dan gekeken naar zaken, die ook regulier wel worden onderzocht, zoals vitaminen, bloedbeeld en dergelijke.

Bij mij in praktijk kan ik bloed afnemen, wat dan naar een laboratorium kan worden verstuurd, in speciaal verzendmateriaal. 

Ontlastingsonderzoek


Vaak zijn je darmen betrokken bij de klachten die je hebt. Het kan handig zijn, om daar meer zaken van in kaart te brengen.

Waar wordt dan naar gekeken?

  • Er wordt gekeken naar je spijsvertering. Kun je alles wat je eet ook daadwerkelijk opnemen?
  • Je bacteriën in de darmen. Welke beestjes zitten er in je buik en zitten daar ook beestjes tussen die je liever niet hebt?
  • Je immuunsysteem/afweersysteem. Zijn er ontstekingen of is er misschien sprake van een hyper permeabele (verhoogd doorlaatbare)darm?

Door goed te kijken naar de werking van de verschillende systemen, wordt vrijwel altijd de bron van je klachten gevonden.

Je kunt thuis je ontlasting opvangen en in een speciaal buisje doen. Dit wordt dan in speciaal verzendmateriaal opgestuurd naar een laboratorium.

Levend bloedanalyse


Door middel van een vingerprik wordt een druppel bloed op een dekglaasje aangebracht en onder een microscoop gelegd. Bij levend bloed analyse meet je geen waarden zoals in een regulier bloedonderzoek. Er word gekeken naar het hele bloedbeeld. Je bekijkt onder andere de vorm en grootte van de bloedcellen, welke wat kunnen vertellen over mogelijke te korten en de opname van vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten.


Bij Levend bloed Analyse wordt gekeken naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed volgends de methode van Prof. Dr. Günther Einderlein. In het bloed kunnen we bekijken of er elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen. Wat je nog meer kunt waarnemen is de activiteit van de witte bloedcellen (immuunsysteem), de vorm van de rode bloedcellen, fibrinedraden, eiwitstoringen, vrije radicaal activiteit en afvalstoffen.


Verstoringen die ik aantref, kunnen leiden tot allerlei (chronische) klachten (zoals chronische vermoeidheid, darmproblemen, ontstekingen en detoxificatie problemen).

Ik maak gebruik van een donkerveld microscoop, die gekoppeld is aan een groot scherm. Zo kunt u mee kijken en uitleg krijgen over mijn waarnemingen in uw bloedbeeld.